Een juiste omslagfoto voor je facebookpagina

Heb jij een bedrijfspagina en komt je omslagfoto alsmaar slecht in beeld? In dit artikel leggen we uit hoe je deze afbeelding altijd in het juiste formaat toont.

Je komt ze soms tegen, bedrijfspagina's met een omslagfoto waarin het bedrijf vermeld staat, of toch half.

Dit oogt niet professioneel en handig is het ook niet echt.

Shiftit heeft voor jou een handige tool om dit probleem het hoofd te bieden.

Met dit sjabloon toon je op elk toestel de juiste omslagfoto. We leggen onder het sjabloon uit hoe je er aan moet beginnen.

Als je deze afbeelding (hier) downloadt, kan je deze openen in de door jou gekozen editor: Photoshop, Illustrator, Gimp, Paint, het maakt niet uit. Zo heb je alvast het juiste formaat. Natuurlijk kan je ook zelf een nieuwe afbeelding aanmaken van 851 pixels breed en 315 pixels hoog. In het sjabloon staan de afmetingen voor de weergave op computers en die voor de weergave op mobiel. Dit betekent niet dat je verschillende afbeeldingen moet maken. Een afbeelding is genoeg maar zorg ervoor dat het hoofdonderwerp netjes binnen de roze kader (Weergave op Mobiel) komt. Zo valt er geen nuttige informatie weg.
Plak eventuele tekst niet te dicht tegen de bovenkant van je afbeelding maar behoudt een mooie marge.

Bekijk je nieuwe omslagfoto op je computer én op je mobiel toestel om zeker te zijn dat hij overal correct wordt weergegeven

Wist je dat je tegenwoordig ook video kan opnemen in je omslag? Video valt natuurlijk nog meer op dan een afbeelding. Ook deze video heeft bepaalde specificaties. Er wordt aangeraden van een video van 820px bij 462px en een lengte van 20 tot 90 seconden te gebruiken. De video wordt echter bijgesneden waardoor de hoogte kleiner wordt. Ook hier is het dus weer zeer belangrijk je onderwerp mooi in beeld te houden.

Kunnen wij je helpen met je omslagfoto of omslagvideo? Neem dan gerust hier contact met ons op.