Eindelijk van start

door Joeri Franck
in Blog

Jaren heb ik bijgeleerd, gestudeerd en gewerkt om eindelijk van start te kunnen gaan met een eigen bedrijf om één en ander uit handen te kunnen nemen van de kleine zelfstandige en KMO.

Door de jaren zag ik bij velen onder hen dat ze echt geen idee hadden wat ze moesten doen in de huidige digitale wereld. Enkele jaren geleden kwam er dan nog de sociale media bij. Door onwetendheid bij vele ondernemers zag ik paniek en erger nog, onverschilligheid. Ikzelf zag meteen dat we sociale media niet moesten aanzien als de sociale media die de criticasters zagen. Zij zagen alleen (van horen zeggen want zelf actief zijn op sociale media kan toch niet als serieuze mens) posts van werkloze mensen van een laag niveau die op Facebook postten wat ze aten en waar ze waren,... 

Ik geef grif toe, ik was toen ook al actief op sociale media en laat me dan gerust van lager niveau zijn. Ik zag tenminste dat sociale media geen rage was die snel voorbij ging zijn maar een nieuw communicatiemiddel ging worden dat ons veel kansen kon bieden. Dat het ook in de zakelijke wereld zulke sprong ging maken had ik natuurlijk ook niet kunnen denken of dromen. Dromen, ik durf het zeggen omdat ik al deze technologieën echt wel fantastisch vind.

Na een wending in mijn loopbaan die overigens niets met IT te maken had en me voortdurend afremde in mijn eigen groei vond ik nog meer drive om mezelf verder te ontwikkelen. Snel had ik begrepen dat aan deze ontwikkeling geen einde komt of zal komen en gelukkig maar. Het houdt ons immers allemaal scherp om steeds ons beste beentje voor te zetten. Bovendien wordt het leven er gemakkelijker op, tenminste als je mee durft ontwikkelen.

Van de ondernemers met wie ik gesproken heb zijn er een aantal die ofwel alles uit handen zouden willen geven en anderen die net alles zelf zouden willen doen. Echter ben ik ervan overtuigd dat je net een evenwicht moet kunnen vinden hierin. Als ondernemer moet je jezelf kunnen focussen op je corebusiness. Ik raad daarom steeds aan om de ruggengraat van het digitaliseringsproject uit te besteden aan een professional en de opvulling ervan samen tot een goed einde te brengen. Zelfs de opvulling is al heel wat werk dat heb ik ondervonden bij het maken van mijn eigen website. Hierbij had ik eerder niet stilgestaan. Als ik de vraag kreeg om een website te maken en ik de bal terug kaatste met de vraag: "En wat wil je precies allemaal op je website hebben?", werd het niet zelden stil. Eèn ding is wel zeker, die ondernemer is bezig met zijn vak! Hij/zij weet wel dat het belangrijk is om een digitaal naamkaartje te hebben maar heeft nog niet de tijd gehad om er even over na te denken.

Ook ik, vind pas de tijd om aan de slag te gaan met mijn eigen website op mijn vakantiebestemming in Spanje, bij een glas wijn en een bord tapas komt de beste inspiratie.

Responsive webdesign, Search Engine Optimization (SEO), Social Media Integration en nog veel andere termen jagen vaak de stuipen op het lijf van de doorsnee ondernemer. Welnu, samen gaan wij werken aan jouw plaatsje in de digitale wereld zonder dat jij wakker moet liggen van deze terminologie.

Denk dus gerust al eens na over wat je met de wereld wil delen en neem snel contact met me op.